Παρφέ για τους λάτρεις του καφέ!
Συνολικός χρόνος παρασκευής: 30’
Μερίδες: 6
ΥΛΙΚΑ
- 230 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα ζεστός εσπρέσο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
- 6 κούπες ψίχα άσπρου ψωμιού για τοστ κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
- 1 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα σπασμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 8 λεπτά, έως ότου χρυσαφίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει λεία, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και την κρατάμε ζεστή.
3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τον εσπρέσο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το ρούμι. Ανακατεύουμε αυτό το μίγμα με την λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε τους κύβους από το ψωμί του τοστ. Αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
4. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να αφρατέψει – να μην σφίξει η κρέμα.
5. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μισό μίγμα από ψωμί που έχει μουλιάσει στον καφέ και τα ¾ της λιωμένης κουβερτούρας σε 6 ποτήρια για παρφέ. Από πάνω βάζουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ψωμί, την κρέμα και τα αμύγδαλα.
Σερβίρουμε κατευθείαν.
Πηγή: foodandwine.com